Polévka z paprikových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 2016 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 923.5 mg
 - Vláknina 8700 mg
 - Vitamín A 8700 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 170.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky zbavíme slupky a jader, opláchneme je, nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit na máslo.
 - 
                                2
Oloupaná rajčata zbavíme jader, nakrájíme na čtvrtky a přidáme je k paprikám.
 - 
                                3
Podušenou zeleninu vložíme do přecezeného vývaru z kostí, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme. Nakonec přidáme citronovou šťávu.
 - 
                                4
Polévku podáváme posypanou petrželkou. Vhodnou přílohou je bílý chléb.