Bramboračka jemná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 50 g Tuk
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 359.5 mg
  • Vláknina 6681.8 mg
  • Vitamín A 6681.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno a na tuku ji osmahneme spolu se zeleninou nakrájenou na nudličky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.

  • 2

    Do horké polévky zašleháme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Prohřejeme a posypeme petrželkou.

  • 3

Komentáře k receptu