Kuřecí drůbková polévka se zázvorem
Suroviny
- 250 g Chřest bílý
- 200 g Zelenina kořenová
- 500 g Kuřecí drůbky
- 30 g Zázvor celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Limetka
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 9 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 328.4 mg
- Draslík 1159.6 mg
- Vláknina 33697.2 mg
- Vitamín A 33697.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí drůbky omyjeme, osušíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor, česnek a cibuli nadrobno nasekáme. 
- 
                                2Drůbky opečeme na oleji, vyjmeme, na výpeku osmahneme zázvor, cibuli a česnek. Vložíme zpět drůbky, přidáme celý pepř, lžičku soli a přilijeme litr vody. Vaříme asi 45 minut a občas sebereme vzniklou pěnu. Vývar scedíme. 
- 
                                3Chřest omyjeme a oloupeme, odřízneme konce, výhonky nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev pokrájíme na nudličky. Obojí povaříme ve vývaru asi 8 minut. 
- 
                                4Polévku podáváme s plátky limetky a ozdobenou lístky koriandru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        