Polévka z vepřových nožiček s krupkami a kapustou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1835 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 102 g
- Sodík 1221 mg
- Bílkoviny 193 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 704 mg
- Draslík 1457.8 mg
- Vláknina 8696.8 mg
- Vitamín A 8696.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk. 
- 
                                2Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky. 
- 
                                3Hotovou polévku posypeme petrželovou natí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        