Dětský boršč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 ml Voda kojenecká
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Červená řepa
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 175 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 1304.6 mg
  • Vláknina 27689.2 mg
  • Vitamín A 27689.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme očištěnou, omytou a nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme kojeneckou vodou. Vše uvaříme doměkka.

  • 2

    Při podávání polévku ozdobíme lžící zakysané smetany a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu