Silná myslivecká polévka ze zvěřiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Jelení maso
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.75 l Voda pitná
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 92.2 mg
  • Draslík 887.2 mg
  • Vláknina 4103.8 mg
  • Vitamín A 4103.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zvěřinu umeleme v mlýnku na maso najemno. Petrželku nasekáme rovněž najemno. Do masa vmícháme strouhanku, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, majoránku a petržel. Přidáme smetanu a dle chuti okořeníme.

  • 2

    Z masové směsi tvoříme knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.

  • 3

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Silný vývar ze zvěřiny zahřejeme a ochutíme madeirou. Přidáme knedlíčky, žampiony a necháme chvíli prohřát. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu