Čirá zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 180 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 444.2 mg
- Vláknina 14312 mg
- Vitamín A 14312 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek oloupeme, peržel nasekáme a spolu s pepřem a bobkovým listem zavážeme do gázy. 
- 
                                2Pórek, jen bílou část, očistíme a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme, přidáme pórek a dusíme asi 5 minut. Přilijeme vodu, vývar a sáček s kořením. Zvýšíme teplotu, zakryjeme a vývar přivedeme k varu. 
- 
                                3Očistíme stonky celeru, oškrábeme mrkev a obojí nakrájíme na kousky velikosti sirky. Přidáme do vroucí polévky, snížíme teplotu a vaříme 5-8 minut, až je zelenina měkká. 
- 
                                4Z hráškových lusků odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Z polévky odstraníme sáček s kořením, přidáme cukrový hrášek a minutu povaříme. 
- 
                                5Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        