Polévka z opraženého droždí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1112 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 690.7 mg
- Vláknina 3328 mg
- Vitamín A 3328 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V kastrole na másle opražíme rozdrobené droždí, zalijeme vodou a chvíli povaříme. 
- 
                                2Přidáme oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a znovu krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme a zavaříme do ní nudle nebo jiné drobné těstoviny. 
- 
                                3Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        