Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1786 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 323.3 mg
- Draslík 1906.9 mg
- Vláknina 4584 mg
- Vitamín A 4584 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu. 
- 
                                2Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky. 
- 
                                3Příprava knedlíčků: 
- 
                                4Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku. 
- 
                                5Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        