Základní zeleninový vývar
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 250 g Cuketa
- 150 g Houby čerstvé
- 250 g Mrkev kořen
- 2500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 3 ks Bobkový list
- 1 špetka Tymián sušený
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 3 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 553.8 mg
- Vláknina 10736.6 mg
- Vitamín A 10736.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli a pórek nasekáme najemno. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a na mírném ohni osmahneme cibuli, pórek a utřený česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, houby a koření. Restujeme další 2 minuty. 
- 
                                2Směs zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme přibližně 1 hodinu. Poté odstavíme hrnec z plamene a necháme vychladnout. 
- 
                                3Zeleninu a bylinky scedíme a zůstane čirý zeleninový vývar. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        