Farmářská polévka s fazolemi
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 175 g Tuřín
- 50 g Paprika sterilovaná
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 50 g Těstoviny Rigatoni
- 30 ml Olej olivový
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 15 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 280 g
- Sodík 2613 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 1019.3 mg
- Vláknina 29905.4 mg
- Vitamín A 29905.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozehřejeme si olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak, a vložíme nakrájenou zeleninu, sterilované papriky, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchámea při mírné teplotě necháme vařit pod poklicí 30 minut. 
- 
                                2Přidáme těstoviny a necháme vařit dalších 5 minut. 
- 
                                3Nakonec vložíme fazole, necháme 2-3 minuty ohřát, přisypeme petržel a podle chuti dokořeníme. 
- 
                                4Můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        