Polévka s treskou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 11 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 27.8 mg
- Draslík 512.2 mg
- Vláknina 8450 mg
- Vitamín A 8450 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse se studenou vodou necháme bobtnat hrách nejméně 24 hodin. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a nasekáme je. Omyjeme snítku tymiánu a brambory. Brambory oloupeme, pokrájíme na kusy a zabalíme do vlhké utěrky. 
- 
                                2V patřičném množství vody vaříme se lžící oleje, celerem, česnekem, cibulí a tymiánem hrách, dokud nebude měkký, což potrvá asi 2 hodiny. Pak přidáme brambory, rajčata a 2 lžíce oleje a vaříme vše ještě další půl hodiny. 
- 
                                3Po této době přidáme na kusy pokrájenou tresku, polévku osolíme a ještě 30 minut povaříme. Před podáváním vyhodíme snítku tymiánu, zalijeme zbývajícím olejem a je-li třeba, přidáme ještě sůl a pepř. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        