Polévka z pšeničné špaldy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 101 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 119.7 mg
- Vláknina 4375.5 mg
- Vitamín A 4375.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kýtu vložíme do hrnce, zalijeme 3 l vody a dáme vařit. Během varu odebíráme vzniklou pěnu. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a propícháme hřebíčkem. 
- 
                                3Celerovou nať omyjeme společně s pórkem a svážeme nití k sobě. 
- 
                                4Mrkev oloupeme a omyjeme. 
- 
                                5Zeleninu, cibuli, neloupaný česnek a špaldu přisypeme k masu a necháme vařit. 
- 
                                6Přiklopené vaříme 50 minut. 
- 
                                7Před servírováním odstraníme nit z pórků a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        