Kořeněný zvěřinový vývar s masem
Suroviny
- 40 g Celer - nať
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Mrkev kořen
- 40 g Petržel - nať
- 30 g Zázvor celý
- 800 g Kančí kýta
- 200 g Petržel kořen
- 600 g Jelení maso
- 500 g Kosti srnčí
- 1 kávová lžička Celer - nať
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 9 kávová lžička Pepř 4 barev
- 2 ks Cibule
- 3 ks Cibule
- 2 ks Jalovec
- 2 ks Hřebíček
- 0.5 l Víno červené
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 141 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 1385.3 mg
- Vláknina 31532.6 mg
- Vitamín A 31532.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kančí kýtu omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky. V hrnečku si smícháme sójovou omáčku s čínským kořením pěti vůní a se Sherry brandy. Touto promíchanou směsí plátky potřeme, odložíme do mísy a necháme marinovat 2-3 hodiny. 
- 
                                2Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. 
- 
                                3V hrnci si rozpálíme olej s máslem, cibuli zpěníme, dáme na ni plátky masa, které opečeme dozlatova z každé strany, pak přilijeme 1 litr čistého zvěřinového bujonu, promícháme, dochutíme solí a pomalu vaříme minimálně 30 minut. 
- 
                                4Omyjeme si petrželovou a celerovou nať. Petrželku a celerové lístky drobně pokrájíme a zamícháme do vývaru těsně před podáváním. Zvěřinový bujon [28678]: 
- 
                                5Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. 
- 
                                6Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. 
- 
                                7V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova. 
- 
                                8Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme. 
- 
                                9Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        