Mrkvová polévka s krupicí a vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 127 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 57.1 mg
- Draslík 19.8 mg
- Vláknina 3017 mg
- Vitamín A 3017 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo. 
- 
                                2Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody. 
- 
                                3V hrnku rozmícháme krupici s 200ml vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Promícháme, rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Provaříme 15 minut. 
- 
                                4Před dokončením přidáme do polévky bujon. Chvíli povaříme a můžeme podávat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        