Vývar z bílých kostí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 58 g
- Sodík 5047 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 234 mg
- Draslík 971.9 mg
- Vláknina 5435 mg
- Vitamín A 5435 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. 
- 
                                2Osolíme, přidáme na čtvrtky překrájenou cibuli a celý pepř. 
- 
                                3Snížíme příkon tepla a zvolna kosti vaříme nejméně 2-3 hodiny. 
- 
                                4Potom přidáme opláchnutou, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu a doměkka uvaříme. 
- 
                                5Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem. 
- 
                                6Používáme jej na přípravu polévek i pokrmů ve stanoveném množství. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        