Polévka zeleninová s pastou z bylinek
Suroviny
- 500 g Brambory
- 50 g Sýr Parmezán
- 250 g Tykev
- 80 g Bazalka
- 750 g Fazolové lusky zelené
- 125 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 122 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 1538.6 mg
- Vláknina 26139.8 mg
- Vitamín A 26139.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Fazolky, mrkev, cukety, brambory, tykev, pórek a rajčata omyjeme. Brambory a mrkev oškrábeme. Mrkev a pórek nakrájíme na 0,5 centimetru silná kolečka. Cuketu překrojíme podélně na čtvrtiny a ty pak krájíme na 0,5 centimetru silné kousky. Tykev a brambory krájíme na menší kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme z nich slupku, vykrojíme semínka a rozkrájíme na kostičky. 
- 
                                2V kastrolu si rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj pokrájenou zeleninu. Promícháme a necháme, až začne zelenina vonět, v žádném případě ale nesmí zhnědnout. Přidáme fazolové lusky a lehce osolíme. 
- 
                                3Vlijeme vodu tak, aby zelenina zůstala ponořená pod hladinou. Vaříme na mírném plameni 30 minut. Potom přidáme nudle a ještě dalších 10 minut vaříme. 
- 
                                4Zatím si připravíme bylinkovou pastu. Stroužky česneku oloupeme, bazalku nasekáme nadrobno a parmezán rozdrobíme. Všechny ingredience vložíme do hmoždíře a roztlučeme je. Nemáme-li hmoždíř, můžeme je v mixéru rozmixovat. Postupně přidáváme olej. 
- 
                                5Uvařenou polévku rozdělíme do talířů a opepříme čerstvým pepřem. Na závěr do každého talíře polévky přidáme trochu bylinkové pasty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        