Ravioli polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Strouhanka
  • 300 g Nudlové těsto
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1513 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 350.6 mg
  • Vláknina 2236.5 mg
  • Vitamín A 2236.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme většinu nastrouhaného parmezánu, strouhanku, vejce, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a muškátový oříšek, vše dochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Z nudlového těsta vyválíme 2 placky. Na jednu z nich pak lžičkou klademe v pravidelných vzdálenostech kopečky připravené náplně. Těsto okolo kopečků potřeme rozšlehaným bílkem a vše přikryjeme druhou plackou těsta. Rádýlkem nebo ostrým nožem pak těsto rozkrájíme na čtverce a okraje čtverců k sobě přitiskneme.

  • 3

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vývar, vložíme do něj připravené ravioli a vaříme přibližně 15 minut.

  • 4

    Polévku rozlijeme do připravených talířů, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem, jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu