Zeleninová polévka s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Řeřicha
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 80 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 308 mg
  • Vláknina 7499.8 mg
  • Vitamín A 7499.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Salát omyjeme studenou vodou, listy stočíme do ruličky a nakrájíme najemno. Rajče a okurku omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Řeřichu opláchneme studenou vodu a necháme ji okapat. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme je na tenké plátky.

  • 2

    Nakrájenou mrkev a pórek vložíme do hrnce s vařící, mírně osolenou vodou a necháme je přibližně 5 minut vařit. Pak zeleninu z hrnce vyndáme, případně vývar slijeme a necháme pro další použití. Uvařenou mrkev a pórek v sítu prolijeme studenou vodou.

  • 3

    Do misek nebo talířů rozdělíme nakrájené listy salátu a řeřichu, přidáme uvařenou mrkev a pórek, nakrájené rajče a okurku i žampiony. Vše přelijeme vroucím vývarem, promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Komentáře k receptu