Vývar z petrželovým kapáním
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1121 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 34 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 654.3 mg
- Draslík 1181.5 mg
- Vláknina 15972 mg
- Vitamín A 15972 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso. 
- 
                                2Zvolna začneme vařit, sebereme tmavou pěnu z povrchu. Přidáme pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme doměkka. Přecedíme. 
- 
                                3Mléko vyšleháme s vejci, petrželkou nakrájenou najemno, solí, olejem a moukou. 
- 
                                4Smícháme. Přes cedník nebo obrácené struhadlo prolisujeme těstíčko do osolené vroucí vody. 
- 
                                5Krátce povaříme a vložíme do vývaru. Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na drobno a vložíme do polévky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        