Jihočeská bramboračka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1823 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1223.4 mg
- Vláknina 16750.4 mg
- Vitamín A 16750.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zeleninový vývar osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory, namočené houby a kmín. 
- 
                                2Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky, osmahneme a přidáme do vývaru. 
- 
                                3Vaříme do poloměkka, dochutíme nakrájeným libečkem, majoránkou, prolisovaným česnekem a ještě provaříme. 
- 
                                4Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme na sádle orestovanými liškami a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        