Polévka z volské oháňky
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 1 ks Hovězí oháňka
- 2 hrst Nudle domácí
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1.5 dl Olej stolní
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 942 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 219 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 47.2 mg
- Vláknina 5703.1 mg
- Vitamín A 5703.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky. 
- 
                                2Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme. 
- 
                                3Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou. 
- 
                                4Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať. 
- 
                                5Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku. 
- 
                                6Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle. 
- 
                                7Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        