Burgundská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tykev
  • 50 g Tuk
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 185 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 442.7 mg
  • Vláknina 8951.4 mg
  • Vitamín A 8951.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev, karotku, celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a celerovou nať rozsekáme. Na polovině tuku podusíme česnek, celer a karotku.

  • 2

    Do měkké zeleniny přidáme vodu, osolíme, přidáme zelí, tykev

  • 3

    a brambory.

  • 4

    Uvaříme doměkka. Nakonec dáme do polévky zbytek tuku a okořeníme pepřem a pažitkou.

  • 5

Komentáře k receptu