Francouzská dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 22.7 mg
 - Draslík 1146.6 mg
 - Vláknina 3931 mg
 - Vitamín A 3931 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1041.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme sklenicí vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Přebytečnou vodu necháme vypařit. Podušenou dýni opepříme.
 - 
                                2
Svaříme mléko, přidáme dýni, rýži, sůl a cukr. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
 - 
                                3
Nakonec do polévky nalité do mísy přidáme máslo a petrželku.