Francouzská pórková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 185 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Pórek
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 750.5 mg
  • Vláknina 13205.8 mg
  • Vitamín A 13205.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájenou cibuli, pórek, nasekanou celerovou nať a česnek. Pod pokličkou na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme doměkka asi 15 minut.

  • 2

    Přidáme oloupané, nakrájené brambory, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme pod pokličkou 20 minut. Odstavíme a necháme prochladnout.

  • 3

    Polévku rozmixujeme a nalijeme do čistého hrnce. Znovu přivedeme k varu a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  • 4

    Polévku podáváme horkou nebo dobře vychlazenou, ozdobenou pažitkou.

Komentáře k receptu