Arabská rybí polévka
Suroviny
- 600 g Mořská štika - filety
 - 1 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Jalovec
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Hořčičné semínko
 - 1 špetka Kardamom
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 kg Filé rybí
 - 0.5 šálek Kopr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 141 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 428.7 mg
 - Draslík 819.1 mg
 - Vláknina 5276.9 mg
 - Vitamín A 5276.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí filé nakrájíme, vložíme do vroucí vody, okořeníme a mírným varem vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Filety očistíme, nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Opranou nať osušíme, nasekáme a spolu se zeleninou orestujeme na rozpáleném oleji. Nať koriandru omyjeme a nasekáme.
 - 
                                3
Polévku scedíme a opět uvedeme do varu. Přidáme kousky filetů, zeleninu a koriandr a povaříme 8 minut. Polévka by měla mít výraznější chuť, proto více okořeníme. Rozšlehaný žloutek vlijeme do polévky, zjemníme citronovou šťávou a již nevaříme.
 - 
                                4
Polévku naservírujeme a ozdobíme koprem.