Dýňovo-jablkový krém (polévka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 989 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 1185.8 mg
 - Vláknina 14072.7 mg
 - Vitamín A 14072.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.9 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce dáme stranou na ozdobu.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, na něj dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor a smažíme 5 minut (do měkka). Přidáme oloupanou, semen zbavenou a nadrobno rozkrájenou dýni, jablka, med, skořici a hřebíček, mícháme při smažení přibližně minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut.
 - 
                                3
Povařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Dosolíme, dopepříme, horkou podáváme ozdobenou kostičkami jablek a kousky rozmarýny.