Veronská polévka
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 40 g Slanina vepřová
 - 250 g Kosti hovězí řídké
 - 150 g Fazole
 - 250 g Zelí hlávkové bílé
 - 145 g Hrášek
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 5 g Sůl
 - 100 g Těstoviny Penne
 - 120 g Mrkev kořen
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 180 g Brambory
 - 100 g Těstoviny Farfalle
 - 800 ml Vývar drůbeží
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 1124 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 50.7 mg
 - Draslík 546.9 mg
 - Vláknina 9927.7 mg
 - Vitamín A 9927.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle osmažíme pokrájený česnek, cibulku, slaninu a kosti a smažíme je 4-5 minut. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě těstovin a parmezánu a přivedeme je k varu. Na mírném plameni je pod pokličkou vaříme zhruba 90 minut.
 - 
                                2
Z hrnce vyjmeme kosti a odložíme je stranou.
 - 
                                3
Vsypeme do něj oba druhy těstovin a vaříme. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem spolu s křupavým chlebem.