Polévka z dýně
Suroviny
- 185 g Rýže dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 1 kg Dýně
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1370 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 10.4 mg
 - Draslík 1296.2 mg
 - Vláknina 10563 mg
 - Vitamín A 10563 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.7 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej a nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova a přidáme na plátky nakrájenou dýni. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme skořici a rozmarýn. Uvaříme doměkka a rozmixujeme.
 - 
                                2
Znovu zahřejeme a přidáme mléko a rýži. Přivedeme k varu, odstavíme a posypeme zelenou petrželkou.