Vichyssoise
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 833 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 186.2 mg
- Vláknina 2919.8 mg
- Vitamín A 2919.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory a pórek očistíme, pokrájíme na menší kousky. Z pórku použijeme pouze bílou část. 
- 
                                2Máslo rozpálíme a pórek na něm necháme zesklovatět. Pórek nesmí ztmavnout! 
- 
                                3Přimícháme brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme 30 minut. 
- 
                                4Poté polévku rozmixujeme do hladka. Pro ještě lepší výsledek je možné polévku propasírovat přes síto. 
- 
                                5Polévku necháme dobře vychladit, poté smícháme se smetanou. 
- 
                                6Servírujeme zdobené šlehačkou a posypané sekanou pažitkou. 
- 
                                7Můžeme podávat studenou i horkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        