Mandlový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle mleté
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 241 mg
  • Draslík 383.3 mg
  • Vláknina 5471 mg
  • Vitamín A 5471 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme. Přidáme mleté mandle a krátce je osmahneme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, asi 10min povaříme a poté scedíme. Přimícháme víno, ochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem.

  • 2

    Polévku zjemníme žloutky rozšlehanými ve 2lžících vody a nakonec přidáme tuhou šlehačku.

  • 3

    Rozdělíme do misek, posypeme opraženými mandlovými lupínky a podáváme.

Komentáře k receptu