Mandlový pudink s vaječným krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 275 g Cukr krupice
  • 250 ml Voda pitná
  • 475 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Želatina v prášku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 284.9 mg
  • Draslík 78.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a jeden sáček práškové želatiny, když změkne, přidáme 225 g cukru, hrnec postávíme na mírný oheň. Mícháme, až se cukr i želatina rozpustí, pak vmícháme mandlovou esenci. Směs přelijeme do mísy, až začne houstnout, umístíme do chladu.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, želatinovou směs šleháme do pěny, poté vmícháme sníh. Uložíme do chladna, aby vše ztuhlo.

  • 3

    Mezitím připravíme vaječný krém. Žloutky, zbývající cukr a sůl vložíme do hrnce se silným dnem. Přidáme smetanu a vanilkovou tresť, vaříme za stálého míchání při nízké teplotě, až krém zhoustne.

  • 4

    Vaječný krém nalijeme do dezertních misek, podáváme s několika lžícemi bílkové hmoty a posypem ze skořice.

Komentáře k receptu