Chřestová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1186 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 81.3 mg
 - Draslík 746.6 mg
 - Vláknina 7539.8 mg
 - Vitamín A 7539.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme šalotky a nakrájíme je na drobné kostičky. Také oloupaný bílý chřest nakrájíme na asi centimetr dlouhé špalíčky. V menším kastrůlku si rozehřejeme máslo a na něj nasypeme šalotku. Necháme ji zesklovatět, nesmí ovšem v žádném případě začít hnědnout. Zltumíme oheň a přisypeme k cibuli pokrájené špalíčky chřestu a necháme 10 minut povařit. V menším hrnci přivedeme k varu vývar a zalijeme jím chřest, přilijeme ještě smetanu. Vlijeme polévku do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak polévku přecedíme přes sítko. Osolíme, opepříme a přisypeme parmezán. Do hlubokých talířů vložíme sýr burrata a zalijeme ho polévkou. Na závěr zakápneme olivovým olejem.