Polévka s kapustou a jehněčím masem
Suroviny
- 125 g Brambory
 - 75 g Jogurt bílý
 - 250 g Jehněčí kýta
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 6 dl Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1029 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 87.4 mg
 - Draslík 3217.6 mg
 - Vláknina 25889.5 mg
 - Vitamín A 25889.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 613.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu omyjeme a odřízneme z ní tuhý střed, odstraníme vnější listy a vnitřní světlé listy nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme olej, kousky masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, a poté je z pánve vyndáme.
 - 
                                4
Ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme kapustu s bramborami a vše za stálého míchání osmažíme.
 - 
                                5
K osmažené zelenině v pánvi přimícháme kari koření a maso, přilijeme vývar a dochutíme novým kořením, pepřem a solí. Polévku vaříme na středním ohni 30 minut, během vaření občas zamícháme.
 - 
                                6
Po 30 minutách do polévky přimícháme jogurt, znovu ji dochutíme, promícháme a necháme prohřát.
 - 
                                7
Na porce na talířích dáme 1 lžíci jogurtu, poprášíme mletým kari kořením a podáváme.