Borůvková polévka s chlebovými krutony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 450.9 mg
 - Draslík 309.6 mg
 - Vláknina 11491 mg
 - Vitamín A 11491 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
 - 
                                2
Mléko nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým i vanilkovým cukrem, převedeme varem, odstavíme a necháme vystydnout.
 - 
                                3
Přibližně dvě třetiny borůvek rozmixujeme, smícháme se 2 žloutky, propasírujeme, ochutíme skořicí a se zakysanou smetanou vmícháme do vychladlého mléka.
 - 
                                4
Toustový chléb nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle.
 - 
                                5
Na polévku v servírovacích miskách nasypeme zbylé borůvky s chlebovými krutony a podáváme.