Řecká skopová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 20.9 mg
 - Draslík 189 mg
 - Vláknina 7925 mg
 - Vitamín A 7925 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vložíme do studené osolené vody a na mírném ohni vaříme do měkka.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a zeleninu nakrájenou na kostičky, podlijeme vývarem, přiklopíme a udusíme do měkka.
 - 
                                3
Uvařenou zeleninu prolisujeme sítem, rozředíme přeceděným vývarem z masa a povaříme. Nakonec do polévky dáme vykostěné a uvařené nakrájené maso a zjemníme smetanou.