Bramborová polévka s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1849 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 71.1 mg
 - Draslík 911.1 mg
 - Vláknina 15995 mg
 - Vitamín A 15995 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, pórek na plátky, mraženou zeleninu necháme částečně rozmrazit.
 - 
                                2
Do hrnce vsypeme brambory, polévkovou zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme asi 25 minut. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev s pórkem a osmažíme. Podlijeme smetanou, zakryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Brambory s polévkovou zeleninou ve vývaru rozmixujeme, přimícháme mrkev s pórkem a smetanou, osolíme, opepříme a povaříme ještě 5 minut.