Jarní polévka z mladých kopřiv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šalotka
  • 200 g Kopřiva
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 551.3 mg
  • Vláknina 11189.8 mg
  • Vitamín A 11189.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme v hrnci na másle. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Potom přilijeme smetanu a přidáme najemno nasekané listy mladých kopřiv. Už jen krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem (v případě potřeby ještě přepasírujeme přes jemný cedník).

  • 2

    Před podáváním polévku našleháme do pěny.

Komentáře k receptu