Kokosová polévka s fazolemi
Suroviny
- 800 g Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Limetka
 - 1 ks Bujón zeleninový
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 711.2 mg
 - Vláknina 5511 mg
 - Vitamín A 5511 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriku nakrájíme na kostičky, cibulku na plátky – bílé a zelené části zvlášť.
 - 
                                2
Na oleji opečeme bílou část jarní cibulky, papriku, chilli papričku a utřený česnek. Po 8 minutách přidáme tymián, kari koření a nové koření a po minutě i oloupaná a nakrájená rajčata. Vaříme ještě 2 minuty.
 - 
                                3
Přidáme bujon, slité fazole (pokud možno tři různé druhy plechovek fazolí) a kokosové mléko. Vaříme 10 minut.
 - 
                                4
Odstavíme a vmícháme zelenou část jarní cibulky, limetkovou šťávu.