Šťovíková polévka
Suroviny
- 400 g Šťovík
 - 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 250 ml Mléko kokosové
 - 1 hrst Datle sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 - 3 polévková lžíce Sójová pasta Miso
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1321 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 812.8 mg
 - Vláknina 8769.3 mg
 - Vitamín A 8769.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šťovík opláchneme a nasekáme nahrubo. Palmová srdíčka scedíme, nakrájíme je nadrobno. Datle nakrájíme rovněž nadrobno.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a šťovík, datle a palmová srdíčka krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a hřebíčkem. Vmícháme sójovou pastu a zvolna cca 10min provaříme. Přidáme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme ještě 1-2min.
 - 
                                3
Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a ihned podáváme.