Polévka brynzová Demikát s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 73.3 mg
 - Draslík 305.3 mg
 - Vláknina 3722.9 mg
 - Vitamín A 3722.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vložíme do osolené vařící vody s kmínem a nakrájenou cibulí. Uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Potom přidáme brynzu, stáhneme z ohně a brynzu necháme prohřát.
 - 
                                3
Před podáváním do polévky všleháme vejce a přidáme máslo utřené s paprikou a pažitkou.