Hrachová z mladého hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 17.8 mg
 - Draslík 250 mg
 - Vláknina 7130 mg
 - Vitamín A 7130 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lusky hrachu zbavíme postranních vláken, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Lusky jen osmahneme aby nezhnědly, necháme změknout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, mlékem a dusíme.
 - 
                                2
Měkké lusky prolisujeme nebo rozmixujeme. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášt vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až ke konci varu.
 - 
                                3
Hotovou polévku osolíme a posypeme houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou.