Hrachová polévka s uzeným bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 13.3 g Polévkové koření
  • 66.6 g Tuk
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 0.3 g Majoránka
  • 13.3 g Sůl
  • 400 g Vepřový bok uzený
  • 200 g Hrách loupaný
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13.3 g Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1084 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 25.1 mg
  • Draslík 154.7 mg
  • Vláknina 2538.6 mg
  • Vitamín A 2538.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.

  • 2

    Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.

  • 3

    Uzený vepřový bůček opláchneme, zalijeme vodou a uvaříme téměř doměkka. Uvařený bůček vykostíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 4

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme majoránku a pepř, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 10 minut.

  • 5

    Potom přidáme česnek utřený se solí a prolisovaný hrách, polévku dovaříme a procedíme hustým cedníkem.

  • 6

    Nakonec do polévky vložíme nakrájený uzený bůček, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

Komentáře k receptu