Kapustová z růžičkové kapusty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 2683 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 138.8 mg
 - Draslík 46.6 mg
 - Vláknina 50973.2 mg
 - Vitamín A 50973.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu očistíme a uvaříme v horké vodě s kostkou slepičího bujónu. Vaříme asi 10 minut, vyndáme polovinu kapustiček a dáme stranou. Zbylé uvaříme doměkka, rozmixujeme a vrátíme do vývaru.
 - 
                                2
Přilijeme smetanu, ochutíme cukrem, kari, muškátovým květem a solí. Prohřejeme, již nevaříme.
 - 
                                3
Do polévky přidáme nedovařenou polovinu kapusty a posypeme petrželkou.
 - 
                                4
 - 
                                5