Gazpacho Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 120 g Okurky
  • 450 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 6 g Česnek
  • 120 g Ocet vinný
  • 120 g Paprika červená
  • 200 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 61 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 189.3 mg
  • Vláknina 2325.2 mg
  • Vitamín A 2325.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané salátové okurky, cibuli, červené papriky a česnek pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu zeleniny, cibule a všechen česnek zalijeme bílým vinným octem, osolíme a dobře rozmixujeme.

  • 2

    Rozmačkáme zralá sladká rajčata, bílý chléb pokrájíme na kostky, vše smícháme, zalijeme červeným vínem Rioja a necháme 20 minut odstát, až chléb změkne.

  • 3

    Chléb s rajčaty a vínem pak rozmixujeme a přecedíme na mixovanou zeleninu. Polévku dáme dobře vychladit a rozdělíme na vychlazené talíře.

  • 4

    Servírujeme ledové, druhou polovinu okurek, paprik a cibule vyskládáme odděleně na širokých okrajích talířů.

Komentáře k receptu