Rychlá okurková osvěžující polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 ml Bujón zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Feferony
  • 5 ks Okurka salátová
  • 0.25 ks Okurka salátová
  • 9 ks Kostkový led
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1344.5 mg
  • Vláknina 9117.1 mg
  • Vitamín A 9117.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté salátové okurky rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka, okurky oloupeme a nastrouháme do mixéru. Lístky máty omyjeme, několik si odložíme na ozdobu. Přidáme k nim vinný ocet, lístky kopru, sůl, studený zeleninový bujón, nadrobno pokrájenou malou zelenou chilli papričku - feferonku, olivový olej a rozrdrcený stroužek česneku. Vše rozmixujeme, polévku nalijeme do džbánu a přidáme podle chuti ostrý cayenský pepř. Pak polévku v džbánu zakryjeme, dáme do lednice minimálně na 1 hodinu.

  • 2

    Malou salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Chlazenou polévku nalijeme do talířů. Podáváme ji s plátky okurky, lístky máty a s 2-3 kostkami ledu v každém talíři.

  • 3

    Je to báječné osvěžení v horkém létě.

Komentáře k receptu