Řeřichová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 992 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 30.5 mg
 - Draslík 1166 mg
 - Vláknina 1169.8 mg
 - Vitamín A 1169.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a okapané lístky řeřichy osmahneme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme asi 15 minut.
 - 
                                2
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme.
 - 
                                3
Do polévky přidáme dušenou řeřichu, sůl, pepř a ještě ji krátce povaříme.