Fazolková polévka s kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 847 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 35.1 mg
 - Draslík 268.7 mg
 - Vláknina 5935.5 mg
 - Vitamín A 5935.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na šikmé proužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka.
 - 
                                2
Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Jíšku přidáme k zelenině, polévku podle chuti přisolíme, přidáme bujón a ještě chvíli povaříme.
 - 
                                3
Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehanou smetanu, česnek utřený se solí a přivedeme téměř k varu.
 - 
                                4
Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.