Italská fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 457 mg
 - Vláknina 8317.5 mg
 - Vitamín A 8317.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením.
 - 
                                4
Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.