Slezská pivní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 228.9 mg
 - Vláknina 3089.8 mg
 - Vitamín A 3089.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky očistíme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do kastrolu. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit.
 - 
                                2
Škrob rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání přilijeme do kastrolu. Přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.
 - 
                                3
Trochu polévky rozmícháme se žloutky a nalijeme zpátky do polévky. Dochutíme kořením, nalijeme do talířů a ihned podáváme.